субота, 1 жовтня 2022 р.

Як готуватись до уроку англійської мови?

 Продумайте ідею уроку, де вправи будуть логічно доповнювати одна одну і урок буде як пазл.

В цьому є плюси: діти захоплені, всі 4 види мовленнєвої діяльності та і я, як вчитель виходжу після таких уроків трохи захрипла, але повна енергії і радості всередині. (думаю, ви розумієте цей стан) 

Наприклад:

Урок з НУШівцями 5 клас Numbers

1) Прийшла, привіталася, поспівали вітальну пісню і мовчки малюю на дошці ось це

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

-Lets guess the word which is hidden there. Name any letter.

2) Минуло 3-5 хвилин і слово відгадане, це Mathematics. Отож, а що ми вчимо на математиці? - Вірно, Numbers. А для чого вони нам? - -Рахувати (Count)

3) Далі ми записали всі числівники в зошити... Було трохи довго..

4) Для найшвидших - на дошці вже були написані приклади, і учні, як тільки дописали  числівники- відразу вирушали до дошки на розв'язок .

(eighteen add seven is .....,   fourty-five subtract ten is ...., twelve multiply two is...., sixty divide three  is... etc.) 

5) Коли всі дописали числівники -  слухаємо приклади і записуємо їх цифрами в зошит.

6) Утворила три команди (Mathematicians, Fashion and Lazy Bones). Для кожної команди Worksheet. Для математиків  - приклади,  для модників- ціни, для лінивців- просто написати числа літерами. 

7) 10 хвилин попрацювали в групах, зачитали відповіді, визначили переможця.

8) Підсумок і домашнє завдання- скласти 10 прикладів англійською мовою.

 І  наступний урок починається з міні-тестів. Картки, на яких 4 приклади, І і ІІ варіаант, для зручності перевірки  на одній картці відповіді: 5,15,25,35,  а на іншій 8,18,28,38.

Настрій і емоції гарантовані. 

Тут хтось напише в коментарях... та навряд чи діти ідеально його запам'ятають... Це так, навряд чи. Але ж ми відкриваємо перед дітьми двері до знань, а не штовхаємо їх в спину йти.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар