неділю, 21 жовтня 2018 р.

Чим зайняти дитину на осінніх канікулах?



Розпочинаються канікули, і діти замість школи засідають цілодобово до  комп’ютера? І замість того, щоб відновити сили і набратись нових емоцій, діти ще більше себе виснажують. Тож на навчання вони знову повернуться ніби після  цілодобового розвантаження вагонів.   Щоб ця історія не зачепила вашого учня, психологи радять продумати програму шкільних канікул.  
Ось дещо, що допоможе провести цей осінній тиждень яскраво:

 Найбільше дитині запам’ятається час, проведений спільно із батьками. Тож за найменшої нагоди відвідуйте музеї, виставки, театри. Сходіть з дитиною  на екскурсію – чи то до лісу, чи з'їздіть в сусіднє місто. Поговоріть  з нею, смакуючи піцою або за молочним коктелем.

Не піддавайтеся спокусі дозволити дитині безконтрольно грати смартфоном, іграми-стрілялками на компютері. На думку вчених, навіть 30 хвилин, проведених біля екрана, на 49% підвищують ризик затримки розвитку мовлення. Дитина не в змозі зрозуміти зв’язок двовимірного світу, який вона бачить на екрані, і тривимірного справжнього. Символічне мислення та гнучкість пам’яті – це те, що не можуть охопити додатки, якими б інтерактивними вони не були. А безконтрольність часу гри – це велика шкода й для зору, для постави, для внутрішніх органів.

Зробіть щось своїми руками. Якщо хлопці можуть змайструвати годівничку чи перебрати повністю велосипед, вивчити фокус чи трюк, то дівчата можуть повправлятися в бісероплетінні, шитті чи скрапбукінгу.
Ось деякі посилання:

Не забувайте про джерело, яке працює без зарядки, Wi-Fi та без реклами. Це - книга .. Можна відвідати книжковий магазин і підібрати якусь цікаву новинку або ж  переглянути свою  книжкову поличку. Якщо вибрати важко, стане в нагоді 50 книг для дітей від 6 до 15  або 9 книг які заохотять читати , 100 шедеврів української літератури

Перетворіть цей осінній тиждень на захоплюючий і яскравий для вас і вашої дитини!


1 коментар:

  1. на самом деле детей не столько нужно чем то занять, насколько важно показать им другой пример жизни и обучения, тем более заграницей, и у них самих загорятся глаза к жизни и обучению хотя бы тому же иностранному, который я помимо школьной программы изучал на курсе https://englishpapa.ua/ где и практиковал его, а позжен переехал и учусь сейчас за границей

    ВідповістиВидалити